MANİSA / ALAŞEHİR - Sarıpınar İlkokulu

Nis

Okulumuzun bahçesinde bulunan, kutlama ve törenlerde kullandığımız sahnemiz güzelleşiyor. Müdür yardımcımız Burcu Hocamızın yapmakta olduğu resimler ve boyamalar ile duvarlarımız şenlendi. Kendisine emeklerine sağlık diyoruz. Teşekkürler.

Mrt

Okulumuzun stratejik planı sitemizde, ana menüde paylaşılmıştır. Planın giriş bölümü aşağıda görsel olarak bulunmaktadır.

Verilen link arama çubuğuna kopyalanarak da word dosyası olarak indirilebilir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları' nın yıl dönümü, şehitler günü sebebiyle okulumuzda program yapıldı. Şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ile andık.

Mrt

Milli marşımız İstiklal Marşı' mızın resmi marş olarak kabulünün 103. yıl dönümü ve Milli şair Mehmet Akif Ersoy' u anma günü münasebetiyle okulumuzda tören düzenlendi ve ardından sunum yapıldı.

Mrt

28 Şubat sivil savunma günü münasebetiyle okulumuzda tatbikat ve ardından bilgilendirme sunumu yapıldı. Sivil savunmanın önemi, olası bir durumda cephe gerisinde sivil halkın maruz kalabileceği hava saldırısı, kimyasal-biyolojik silahlara karşı ne tür tedbirler alınmalı, nasıl hareket edilmeli, bina tahliyesi, doğal afetler, siren çeşitleri gibi konular görevli öğrenciler tarafından okundu. Öğretmenlerimiz tarafından bazı örneklerle anlatılan bilgiler izah edildi.

Şbt

Okulumuzda bugün veli toplantımız yapıldı. Öncelikle okul müdür yardımcımız Serdar Akbal velilerimize bazı konularda bilgi verdi. Ardından sınıflara geçildi. Sınıf öğretmenleri kendi sınıflarında kendi toplantılarını yaptılar. Öğrenci başarı durumları, verimli ders çalışma yöntemleri, devamsızlık, temizlik beslenme, okul & sınıf kuralları gibi konular görüşüldü.

Şbt

Acil durum yönergelerine uygun olarak, herhangi bir yangın durumuna hazırlıklı olmak, riskleri en aza indirmek, olası acil durumlara öğrencilerimizi hazırlamak adına okulumuzda yangın tatbikatı gerçekleştirdik. Okulumuz binalarının tek katlı olmasının avantajı ile 46 saniye gibi bir sürede tahliye gerçekleştirildi. Öğrencilerimize acil durumlar ile alakalı bilgi verildi. Yangın, deprem acil durum tatbikatlarımız devam edecek.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı ilk dönemimizi tamamladık.Karnelerimizi aldık. Herkese iyi tatiller

Ock

Enerjinin insan hareketinde, insanın günlük yaşantısında çok büyük bir yer tuttuğu muhakkaktır. Bu önemli ihtiyacın bilinçsiz kullanılması, insan geleceğine bir çok olumsuz etkiyi de beraberinde getirecektir. Enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak için her yıl 11 – 18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu Haftası kutlanır.

Bu kapsamda okulumuzda Enerji Tasarrufu Haftası sunumu gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz enerji tasarrufu konulu şiirler okudular konuşmalar yapıldı, tasarruf önerileri sunuldu.

Ock

Dönem sonu etkinliklerimizde bugün  "söyleşi;tecrübe paylaşımı" gerçekleştirildi. Uluderbent jandarma personeli okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle söyleşi yaptı. Trafik konusunda sunum yapıldı. Jandarmanın görev kapsamı ile ilgili bilgiler verildi. Öğrencilerimizin tüm sorularını içtenlikle yanıtlayan komutanlarımıza teşekkür ediyoruz.

Dönem sonu etkinliklerimiz

Ock

Okulumuzda öğrencilerimize yönelik zorbalık ve bağımlılıkla mücadele konulu seminer yapıldı.

Zorbalık nedir?

Hangi davranışlar zorbalık tanımı içerisinde değerlendirilir?

Karşılaşılabilecek zorbalık türleri,

Zorbalığa maruz kalınan durumlarda nasıl tepkiler verilmeli,

Kimlerden yardım isteyebiliriz gibi başlıklar altında zorbalık konusunda bilgilendirme yapıldı.

Bu sunumun ardından bağımlıkla mücadele konusu ele alındı. Cihat Cengiz Karaca öğretmenimize sunumu için teşekkür ederiz.

Ock

Kıymetli velilerimizin katılımları ile 5 Ocak Cuma günü bugün saat 14:15'te okul aile birliği toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıya iştirak eden, katılımda bulunan velilerimize teşekkürler.

Ock

İlçe milli eğitim müdürlüğümüzün başlattığı kardeş okul projesi kapsamında, okulumuz ile Alaşehir merkezde bulunan 5 Eylül İlkokulu ile kardeş okul olmuştuk. Bu kapsamda 5 Eylül İlkokulu yönetici ve öğretmenleri okulumuza ziyarette bulunmuşlardır. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ara

Alaşehir ilçe milli eğitim şube müdürümüz sayın Latif AKGÜN bugün sabah saatlerinde okulumuzu ziyaret ederek bayrak törenine katıldı. Okul idaremiz, öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldi. Okulumuzda yapımı devam eden halı saha inşaatında incelemelerde bulundu. İlçe milli eğitim şube müdürleri ve ilçe müdürümüz ile birlikte okullarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. Sizleri de ilçe milli eğitime bekleriz, görüş ve düşünceleriniz bizim için önemlidir diye konuştu. Ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.