MANİSA / ALAŞEHİR - Sarıpınar İlkokulu

Sarıpınar İlkokulu

Sarıpınar Köyü ALAŞEHİR MANİSA
Vizyon
Eğitimde; kalite ve başarıları ile fark yaratan, Yetiştirdiği bireylerle örnek gösterilen ve mensubu olmaktan gurur duyulan; Eğitim, bilim ve kültür merkezi haline gelmiş seçkin bir kurum olmaktır
Misyon
Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü gelişime açık, ulusal kültürünü benimsemiş, aynı zamanda; Çağın gerekliliklerine göre kendini geliştiren, yetiştiren, değişen koşullara ayak uydurabilen bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
2012 YILIDA KAPANAN OKULUMUZ, 2015 - 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YENİ AÇILMIŞTIR
Öğretim Şekli :Tam gün tekli eğitim
Başlama 08:40 Bitiş : 14:30
Uydu İnternet (VSAT)
Ulaşım
Manisa İli, Alaşehir İlçesi Sarıpınar Mahallesi ilçeye 41 Km. uzaklıkta olup, Mahallede bulunan Taşıma Kooperatifinin araçları ile her gün ilçeye ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca Nazilli-Alaşehir arası ulaşım hattı araçları mahallemizden geçmekte olup günlük karşılıklı (sabah ve akşam) yolcu taşıma araçları ile mahalleye ulaşım sağlanmaktadır.
okulumuza servis olup, Öğretmenlerin çoğunluğu Alaşehirden gelmektedir
Yerleşim Yeri
Köyümüz Karadeniz tarzı dağınık mahallelerden oluşan yeşilliklerle ve kiraz bahçeleri ile bezenmiş çay vadisinde kurulmuştur. Muhitinde ki diğer köylere nazaran yolu çok iyidir . Nüfusu 750 civarındadır . Başlıca geçim kaynakları kiraz , üzüm tarımı , kestane toplaması ve satışıdır .
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe merkezine uzaklık 41 km , İl merkezine uzaklık 165 km Denizli iline uzaklık 100 km . Aydına uzaklık 80 km , İzmir iline uzaklık 160 km